ONS açgözlülük demektir!
Covid-19 bahanesinde dünya ticareti yeni bir boyuta evrildi. Ticaret durdu denebilir, karşılıksız basılan paraların geldiği noktada güven iyice zedelenmişken ülkeler yeni arayışlara girdi. Bu arayışlar içerisinde ticaret dengesini sağlamak üzere karşılığı olması gereken nasıl bir değer devletleri ya da siyasileri sınırlandıracaktır. Ülkelerin anlaşacağı ortak ve sınırlayıcı değer ne olacak? (Devletler üstü bir kurum-kuruluş oluşturularak karşılığı burada tutulmak üzere kullanılacak altın - gümüş gibi değerli metaller yada sanal paralar mı?) Kapitalizmin devletlerin sınırlarını ortadan kaldırdığı bu zamanda savaşların da bu şirketler arasında gerçekleştiği gerçeğini kabul edecek miyiz? Daha önemlisi devlet içinde devlet konumunda bulunan şirketlerin kendilerini (siyasilerin davranışlarından korumak - kollamak adına) dünyayı nereye evirecekler?

Farkında mısınız şu kriz ortamında en çok gelişen durum-yapı ise e ticaret. İnsanları virüs bahanesi ile eve hapsetmişken ihtiyaçların e ticaret sistemi ile giderilmesi tepe (aslında bir kelime bulamadım zira tepe çok yetersiz kaldı) yaptı.

Şu halde iki durumla karşı karşıyayız.
1. Karşılıksız paranın yarattığı güvensizlik ortamı (yerini dolduracak değer ne olabilir)
2. İhtiyaçlarımızı karşılamak üzere nasıl bir sistem kullanabiliriz. E ticaret (aklınıza gelen şirketler olmuştur mutlaka - virüsü bunlar yaymış olabilir mi diye sormadan edemiyorum)

Başa dönelim, ons ya birilerinin açgözlülük iştahını kabartarak fiyatı 12XX lü seviyelere çekecek ki daha çok altın satın alsınlar, ya da özellikle alımda olan MB ler durumu kontrol altına almak adına fiyatı daha da yükselterek uzay madenciliğine kadar dolaşan parayı yeniden altına endexleyecekler. Altının sınırlı olması ve zamana dayanıklı (aynı zamanda aside dahi) olması ise avantajı olacaktır.

Sanal paraların kullanılabilmesi için devletler üstü ekonomik bir kuruluş fikri var ise de şu dönemde üzerinde anlaşabileceklerini sanmıyorum.
Beyond Technical Analysisons

También en:

Exención de responsabilidad