Çin'in renminbi, ticaret gerginliği nedeniyle Kasım ayından bu yana en düşük seviyesine düştü, geçen yaz Türk lirası krizinden bu yana yükselen piyasa para birimleri için en kötü hafta.ABD ve Çin arasındaki müzakerelerin durmasıyla, tahvil fonları ve yükselen piyasalar bu hafta büyük miktarda akış kaydetti.
Washington, Pekin’i ticaret taahhütlerinden geri çekilmekle suçladı, Çin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 1 Haziran’dan başlayarak 60 milyar ABD doları tutarında bir ithalat gerçekleştirerek yatırımcıların endişelerini artıracağını belirtti.Londra’da yaygın olarak işlem gören Çin renminbi, Cuma günü Avrupa piyasaları açıldığında, dolar başına 6.900 renminbi’de yüzde 0.1 düştü. En büyük iki ekonomi arasındaki ekonomik düşmanlık para birimini etkilediğinden son iki hafta içinde neredeyse yüzde 3 düştü. Yurtdışındaki renminbinin performansı genellikle ticaret gerilimlerinin “odak noktası” olarak kabul edilir.
MSCI Yükselen Piyasalar Gelişen Piyasalar Endeksi, Türkiye para biriminin serbest düşüşü ve ardışık beş haftalık düşüşün yaşandığı geçen yılın Ağustos ayından bu yana en büyük haftalık düşüş olan Cuma'dan bu yana yüzde 0,9 düştü. Londra’da cuma sabahı% 0.4 düşüşle 1614.22 seviyesine geriledi.Belirsizlik, Asya'nın ticarete duyarlı ekonomilerinin çoğunda da yaygın. Ada ekonomisi zayıflık belirtileri gösterdiğinden, Singapur doları Ekim ayından bu yana en kötü haftasını çekerken Tayvan doları bir haftadaki en büyük düşüşünü kaydetti.
Barclays Bankasına göre, risk hisselerinin ortasında, yükselen piyasa bonosu fonları, 15 Mayıs'ta sona eren bu haftada Haziran 2018'den bu yana en büyük kaybını kaydetti. Olumsuz fonlar bu hareketleri büyük ölçüde yönlendirdi, ancak aktif fonlar Şubat ayından bu yana ilk kez çıkışlar da gördü.Bankadaki stratejistler, "Gelişen piyasa bonosu fonlarına karşı kurumsal yatırımcının direncini artırarak önümüzdeki haftalarda test edilebileceğini" belirtti.Genel olarak, Barclays, tahvil ve hisse senetleri için gelişmekte olan piyasa fonlarına yapılan akışın yaklaşık 5 milyar dolar düştüğünü belirtti.Ticaret gerilimlerine ek olarak, zayıf sanayi üretimi de dahil olmak üzere yakın tarihli verilere göre, gelişmekte olan piyasalardaki genel büyüme tablosu özellikle olumlu değildi.Belki de gelişmekte olan pazarlar için en önemli şey, özellikle ABD'de olmak üzere gelişmiş pazarlarda büyüme için iyi bir toparlanma üretip üretemeyecekleridir.
La información y las publicaciones que ofrecemos, no implican ni constituyen un asesoramiento financiero, ni de inversión, trading o cualquier otro tipo de consejo o recomendación emitida o respaldada por TradingView. Puede obtener información adicional en las Condiciones de uso.