Bitcoinde İkinci Dalga Korkusu Satış Getirebilir

Bitcoin 9,063 (-0,77%)

Bu sabah finansa varlıklarda COVID-19 ikinci dalga korkusu ile satış geldiğini görüyoruz. İlk dalganın Çin dışına çıkıp hızlı bir şekilde globale yayılması ile yatırımcılar nakite ve tahvillere yönelmiş güvenli liman arayışına girmişlerdi. bitcoin'in de 10,000 USDT seviyesi gerisinde bu ortamı karşılamasıyla birlikte düzeltme yaşanacağı korkusunun yine bu döneme denk gelmesi de olumlu bir görünüm sergilemiyor. Bu nedenle ortam bakımından zorlu bir döneme giriyor olabiriliriz. Hali hazırda 13 Mart tarihindeki dip seviyenin test edilmesinin ardından başlayan yükseliş trendinin de gerisine inmemiz boğaları destekleyemeyebilir.

Bitcoinde zorluk ayarı, hash rate’teki değişimlere göre yaklaşık olarak her iki haftada bir gerçekleştiriliyor ve bir sonraki zorluk ayarı, tahmini olarak yarın gerçekleşecek. Mayıs ayının ikinci haftasında gerçekleşen halving sonrasında da önce bir miktar gerileme ardından 10,000 USDT atağı gelmişti. Aşağıdaki grafikte de görüldüğü üzere hash rate ve BTC fiyatları arasında çok da ters bir korelasyon bulunmuyor.

Fakat konjonktürel değişimler düzeltme destek seviyelerinde karşılanamazsa bir miktar geri çekilmeyi destekliyor. Ancak kriptolar ilk dalga satışın ardından borsalardaki düşüşe karşılık alternatif yatırım aracı olarak talep gördüğünden şimdilik çok sert bir satış beklemiyoruz. Teknik olarak 8,700-10,000 USDT bölgesinde yatay bandı olan Bitcoinde düzeltme bölgemizi ve geri çekilme beklentimizi koruyoruz. Grafikte de görüldüğü üzere mart ayından itibaren başlayan yeşil trend kırıldı ve daire içine aldığımız bölgeden de gelen satışla 'pull back' yaşandı. 2 Haziran'dan itibaren başlayan alçalan yönlü trend (mor çizgi) devam ediyor. Tepkilerde bu trendin geçtiği 9,700 USDT seviyesi direnç olarak izlenecek. Dirençler: 9,500-9,700/ 10,000/ 10,800 Destekler: 9,100/ 8,700/ 8,200 İyi haftalar,
Beyond Technical AnalysisBitcoin (Cryptocurrency)BTCBTCUSDTcyrptoTechnical IndicatorsTrend Analysis

También en:

Exención de responsabilidad